Cum sa plantezi si sa ai grija de lalele

/* */

lalele

Lalelele infloresc la inceput de primavara, aducand o abundenta de culoare gradinii tale.Cu putin ajutor, va puteti bucura de aceste flori an dupa an.Iata cativa pasi pentru plantarea si ingrijirea lalelelor de la cele mici pana la cele gigantice.

Ai nevoie de:

bulbi de lalele

compost

fertilizator

mulci

PASUL1

Cauta prin reviste, cataloage sau internet ce fel de lalele ai vrea sa plantezi.Tine minte ca dimesiunea, forma si culoarea depinde de zona unde vrei ca ele sa creasca.Lalelele mici pot arata minunat intr-un cultisor, pe cand cele mari nu vor fi deloc potrivite acolo.

PASUL2

Alege un loc care primeste soare din plin (cam 6 ore pe zi).Chiar daca lalelele infloresc cu mai putin soare, ele vor avea astfel o culoare mai intensa si floarea va fi mai mare.Tineti minte ca lalelele infloresc devreme si pot fi cultivate sub foioase care nu fac frunze in prea devreme in primavara.In concluzie cheia este sa le gasiti un loc insorit primavara.

PASUL3

Pregatiti pamantul arandu-l cam la 20-25cm.Curatati-l de radacini pietre si alte resturi.

PASUL4

Adaugati o multime de materie organica (compost) si amestecati bine cu pamantul arat.

PASUL5

Plantati bulbii la 10-12cm adancime, in functie de soi si de marime, cu varful in sus.Cel mai bun timp pentru plantare este toamna devreme.Plantati lalelele in grupuri de 3 sau 5 (la o distanta de 15 cm) pentru un aspect placut.

PASUL6

Stropiti pamantul care acopera bulbii, cu fertilizator.Acesta se va dizolva si va ajuta planta, hranind-o.

PASUL7

Permite frunzelor de lalea sa creasca, dupa ce planta a inflorit.Dupa ce s-au facut galbene sau maro, cazand, le puteti taia pana la panant dace vreti.Dupa inflorire planta va avea nevoie de energie pentru consolidarea bulbilor viitori si de aceea nu este indicat sa taiati frunzele pentru ca exista pericolul sa nu mai dinspuna de bulbi anul urmator.

PASUL8

Acoperiti pamantul cu pana la 8cm de mulci pentru a proteja pamantul pe timpul iernii.

 
 

Taguri: , , , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array