Cum sa alegi culoarea bucatariei tale

/* */

Culoarea bucatariei tale este importanta pentru ca afecteaza starea in care te afli tu si cei de langa tine in momentul in care gatesti sau pur si simplu sozializezi.Culoare pe care o alegi bucatariei tale trebuie sa se potriveasca desigur cu restul casei dar trebuie si sa fie una calma, odihnitoare, pentru o atmosfera cat mai primitoare.

Culorile calde

Rosu este o culoare calda cu care este bine sa fi atent, fiindca in cantitati mari ea poate crea disconfort, nervozitate, anxietate.Daca totusi alegi culoarea asta pentru bucataria ta este bine sa o combini cu un crem pentru a balansa efectul, astfel incat sa creezi un efect de calmitate.

Galben si oranj sunt considerate culori calde de asemenea dar sunt considerate mai putin intense decat rosu.Culorile astea merg cu un design traditional sau Toascan.Pentru un design contemporan alege nuantele deschise de oranj si galben pentru a creea un ansamblu placut.

Culorile reci

Albastrul,movul si verdele au rolul de a “raci” atmosfera bucatariei tale.Cu ele poti decora atat idei cat si moderne.

Tonurile inchise compenseaza lemnul inchis la culoare si aparatele de bucatarie mari, pe cand cele deschise au nevoie de contraste mai tari pentru a nu crea senzatia de letargie.Un verde inchis il poti “incalzi” cu pete de rosu care se pot gasi chiar si pe aparatele de bucatarie.Albastrul inchis il poti salva cu nuante deschise de alb sau oranj.

Culori neutre

Nu trebuie sa percepem culorile neutre drept culori plictisitoare.O culoare neutra pe pereti cum ar fi un alb-galbui sau un gri nu permite sa nu jucam mai mult cu accesoriile.Un set de ceai rosu va iesi in evidenta imediat, ajutat de niste pereti crem.

Culori amestecate

Pentru ca o bucatarie nu are numai un perete, nu toti peretii trebuie sa fie la fel.Poti sa le vopsesti deferit pentru a crea dinamism.Daca ai un perete rosu , fa-le pe celelalte de un maro cremos.

Alta metoda este de a grupa culorile in cate 2 pe un perete.Partea de jos a peretelui trebuie sa fie mai inchisa decat cea de sus asa ca poti sa faci un perete dintr-un maro inchis si un crem sau alb.Genul asta de efect este apreciat in bucatariile mici pentru ca astfel ochuil va percepe ca fiind un spatiu mai mare acolo.

 
 

Taguri: , , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array