Ce plante infloresc in mai

/* */

Primavara este perioada de renastere a naturii, dupa iarna grea in care parca totul era mort in jur.Am cautat florile lunii mai pentru o desfatare a ochilui cu culoare.De la flori la copaci asiatici , gradina ta prinde viata vazand cu ochii.Asadar iata florile vedete ale lunii mai.

Azaleele

Azaleele sunt niste flori minunate care infloresc in mai.Ele fac parte din familia rhododendron si au aparut prima data in Asia.Majoritatea au 5 stamine, asta deosebindu-le de rhododendron, care au 10.Exista sute de varietati de azalee si majoritatea isi pierd florile si frunzele in vremea rece, dar reapar in primavara si infloresc in mai spre iunie.

 

Narcisele

Narcisele apar in aprilie si mai si infloresc pe durata primaverii.Ele sunt de obicei galbene sau albe si emana un miros placut.Se planteaza alaturi de cativa zeci de bulbi asemanatori.Ele raman inflorite 2-3 saptamani.

 

 

Arborii Cornus florida

Arborii acestia sunt orientali si ofera o pata de culoare primavara, majoritatea inflorind in mai.Ei pot creste pana la 6 m si isi pot raspandi ramurile vreo 5m.Copacii de genul asta sunt excelenti pentru o gradina , oferind culoare si umbra, prin florile si frunzisul colorat.

 

Liliacul

Liliacul este un arbore care emana un parfum minunat si o culoare speciala.Din florile de liliac se pot face niste buchetele traditionale superbe care pot fi daruite sau pastrate intr-o vaza acasa.Perioada lui de inflorire este primavara si vara si se uda abundent o data pe saptamana.

 

Tradafirii

Poate cea mai populara floare din lume, trandafirul nu lipseste din gradina nimanui.Trandafirul are nevoie de ingrijire speciala, incluzand udare si taiere ocazionala., el fiind cunoscut in intreaga lume sub diferite forme si culori.

 

 
 

Taguri: , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array