Ce trebuie sa stii cand iti cumperi o masina SH

/* */

Te-ai gandit ca e cazul sa iti iei masina dar nu ai sufcienti bani sa-ti cumperi una noua. Singura varianta ramasa e sa iti cumperi una second hand (SH). Daca te-ai hotarat sa iti cupmeri una e bine sa ti cont de cateva detalii. E posibil ca masina sa fie defecta chiar daca nu observi la prima vedere si reparatia acestor defecte sa te coste mai mult decat valoreaza masina.

PASUL1
De ce trebuie sa tine-ti cont din start.

  • O masina care are motorul bun trebuie sa porneasca la cheie cu motorul rece fara acceleratie
  • Daca motorul masini a fost spalat si colierele, cablurile, tuburile etc. au fost schimbate, in cazul asta verificati cu atentie suruburile de prindere ale motorului, acestea va va spune cat mai exact in ce conditii a fost folosit motorul.
  • Verificati sub masina pe asfalt daca sunt scurgeri de ulei benzina sau apa. Acestea se pot observa in dreptul motorului daca este cazul.
PASUL2

Asigurate ca sunt toate actele in regula:

  • Exista o carte de indentitate
  • Cati fosti proprietari sunt trecuti in cartea de identitate
  • Daca coencide luna si anul care ti-a fost comunicat de proprietarul actual cu ce-a dupa cartea de identitate si talon
  • Vezi daca cel cu care vorbesti este proprietarul sau un intermediar.

Poti sa te duci si cu un prieten care se pricepe la masini.

PASUL3
Ferestete de cei care nu au facut actele cu fostul proprietar, acestia sunt neseriosi sau e posibil ca masina sa fie furata.

PASUL4
Verifica cauciucurile masini daca sunt la standardele recomandate de producator. Cauciucurile nepotrivite poate creste consumul autoturismului si viteza indicata de vitezomentru nu va fi ce-a reala.

PASUL5
Verifica cu atentie dupa rugina pragurile, aripiele, usile si in mod special sub masina. Intreaba da a suferit un accident de circulatie si in ce masura a fost afectat sasiul.

Atentie!
Daca sasiul a fost afectat in orice fel evitati sa cumarati ace masina. O masina care a suferit orice tip de modificari ale sasiului va poate pune viata in pericol , indiferent daca este vorba de un accident auto sau o modificare facuto de proprietar

PASUL6
Controleaza cutia de viteze. Aceasta operatiune se poate face doar din mers. Trecerea de la o treapra la alta trebuie sa se faca usor, fara zgomote sau sa bruscati schimbatorul de viteze in treapta urmatoare

PASUL7

Directia. La fel ca si la cutia de viteze, aceasta operatiune se poate face doar in mers. Cauta un drum drept care sa nu fie aglomerat. Tine masina la o viteza medie, 30-40 Km/h, aseaza masina pe o traiectorie dreapta si ia mainile dupa volan 4-5 secunde. Daca masina isi pastreaza traiectoria inseamna ca directia este OK. Inainte de acest test verificati daca pneurile masini sunt unflate egal.

PASUL8
Un factor foarte importan al masini este Franele. Asigurativa ca in momentul cand apasati frana distanta de franare nu este prea lunga, masina nu trage intr-o parte, cursa pedalei nu este lunga. Aceste detalii sunt valabile si pentru frana de mana.

 
 

Taguri: , , , , , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array