Care sunt florile specifice lunii iunie

/* */

Nici o gradina nu este completa fata ajutorul vizual oferit de flori.Ai grija ca atunci cand iti alcatuiesti gradina sa folosesti flori care au perioade de inflorire diferite, astfel incat tot sezonul cald, gradina ta sa fie plina de culori.In continuare iti vom spune ce flori sunt specifice lunii iunie.

 

Flori albe

Margaretele (Leucanthemum x superbum).Creste 60-90 cm si face flori mari albe din iunie pana in august.Aceasta floare prefera soarele din abundenta.

 

 

 Lana caprelor (Cerastium tomentosum) care produce flori mici si albe din abundenta din mai pana in iunie.Aceasta floare are frunzisul cenusiu si creste pana la 20 de cm.Se planteaza in locuri insorite.

 

Flori galbene

 

Ochiul fetei (Coreopsis lanceolata) infloreste in galben si rezista din iunie pana in septembrie.Aceasta planta produce butasi buni si creste pana la 6.30cm.

 

 

Coada soricelului pubescenta (Achillea tomentosa) infloreste in galben, ajunge la o inaltime de pana la 30 cm si poate fi folosita pentru butasi.Se planteaza intr-o zona insorita permanent si tine din iunie pana la sfarsitul lui august.

 

Alyssum murale produce flori de culoare galben inchis in iunie si iulie.Creste pana la 45cm si prefera soarele din plin.

 

 

Flori de la rosu la portocaliu

 

Aquilegia Canadensis sau caldaruse.Planta apare si in culori de rosu si galben amestecate in mai si iunie.Creste pana la 6cm si prefera solul uscat.

 

 

Florile din genul Sedum care infloresc in nuante de rosu si portocaliu din iunie pana in septembrie.Cresc pana la 60cm si prefera soarele din plin.

 

 

Florile roz

 

Limba pestelui (Armeria martima) infloreste in noante variate de roz din aprilie pana in iunie.Aceasta floare prefera soare din plin si creste pana la 20cm.

 

 

Geranium carolinianum infloreste in noante inchise de roz din martie pana in iunie.Creste pana la 60cm si prefera pamantul uscat.

 

 

Flori de la mov la albastru

 

Clopotelul (Campanula latifolia) infloreste in noante de mov, prefera soarele si creste pana la 90cm.

 

 

Baptisia australis infloreste in nuante de albastru.Creste pana la 90cm si se hraneste cu soare din plin.Are frunzisul gri-verzui.

 

 

Limba boului (Anchusa azurea) produce flori albastre din iunie pana in septembrie.Creste pana la 150cm si prefera locurile umbrite partial si solul bine udat.

 

Florile multicolore

 

Caldaruse multicolora (Aquilegia caerulea).Aceasta planta produce flori albe si albastre in mai si iunie.Creste pana la 60cm si se poate adapta la soare puternic si la urbra partiala.

 

Nalba de gradina (Alcea rosea) produce flori albe, roz si rosii din iunie pana in august.Cresca pana la 180cm si sunt minunate ca flori de fundal.

 

 

Margaretele colorate (Tanacetum coccineum) au flori de culoare alba, roz si rosie si rezista din mai pana in iunie.Planta ajunge pana la 75cm,prefera soarele si este excelenta pt decoratiuni.

 
 

Taguri: , , , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array