Cum sa iti intretii aparatul de aer conditionat

/* */

O inspectie periodica a unitati de aer conditionat, va prelugii viata aparatului cu ani buni. E recomandat sa il verifici inainte de venirea verii, sa nu ramani cu buza in soare cand vor veni temperaturile de peste 30 de grade.

Uite ce poti face pentru ca aparatul de aer conditionat sa nu cedeze.

PASUL1
Deconecteaza aparatul de la retaua cu energie electrica (scoatel din priza). Deschide capacul de la unitatea interioara. Acum trebuie sa se vada filtrul sau filtrele aparatului.

PASUL2
Scoate filtrele aparatului si spalale cu apa calda si cu sapun. Clatestele bine si lasale sa se usuce bine inainte sa le montezi la loc. Inlocuiestele pe cele defete.

PASUL3
Sterge capacul, carcasa si grilajul bine.

PASUL4

Aspira usor radiatorul din interiorul lui.

Atentie! Elementii sunt din aluminiu si sunt foarte sensibili. Ai mare grija ca acestia sa nu se strambe in timp ce ii aspiri

Dupa ce s-au uscat filtrele de aer poti sa le stropesti cu deodorant de camera sau un parfum usor. Aceasta iti va improspata camera in momentul cand vei da drumu la aparatul de aer conditionat.

Util:
E recomandat ca in perioada in care nu il folositi sa il porniti odata la o luna pentru 15-20 de minute. In acest fel nu se vor bloca elementele care sunt in miscare din interiorul aerului conditionat.

Atentie!
In tipul testului verifica robinetii de la unitatea exterioara. Daca acestia ingheata inseamna ca e posibil ca unitatea ta sa fi pierdut freon. Contacteaza un specialit pentru sa vina sa iti verifice robineti si completarea cu freon.

 
 

Taguri: , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array