Cum sa iti ajuti copilul sa isi imbunatateasca imaginea de sine

/* */

O imagine de sine buna este sanatoasa pentru ca  iti ajuta copilul sa aiba incredere in el.In zilele noastre sunt foarte multi adolescenti care sufera de lipsa de incredere si asta poate aduce destul de multe rele dupa sine cum ar fi depresia, dieta nesanatoasa samd.In continuare sunt niste pasi pentru indrumarea ta in ceea ce priveste imaginea copilului tau despre sine.

PASUL1

Incearca sa eviti sa vorbesti despre calorii sau mancare in mod excesiv.

PASUL2

Evita sa vorbesti despre greutatea ta, a copilului tau sau a altuia.De asemenea evita sa spui ca cineva arata bine pentru ca a slabit.

PASUL3

Fi creativ.Trebuie sa ai in casa mancare non stop fiindca adolescentilor li se face foame des pentru ca si consuma mult din ce mananca.Incearca sa cumperi biscuiti sarati in forme diferite sau cu ovaz pentru ca sunt usori, gustosi si vor fi apreciati de copilul tau.

PASUL 3

Ai grija la ce emisiuni se uita.Uita-te impreuna cu el  si explica-i ca nu imaginea de fotomodel este cea mai sanatoasa si ca de obicei imaginile cu fetele/baietii perfecte/i sunt editate in programe de specialitate.Citeste revistele care le citeste sau navigheaza site-urile pe care el le urmareste.Explica-i ca imaginile de acolo sunt nerealiste si daunatoare .

PASUL4

Complimenteaza-l permentent si asigura-l ca este minunat asa natural, fara sa adauge machiaj in plus sau sa se acopere exagerat de mult cu haine.Spune-i ca arata bine chiar si atunci cand se trezeste dimineata pentru ca asta ii va da incredere in el.Nu uita sa ii complimentezi si actiunile, pentru ca si acestea din urma sunt la fel de importante ca si aspectul.

PASUL5

Nu iti lasa copilul sa vorbeasca de rau imaginea de sine.Incurajaza-l sa vorbeasca frumos despre el.

PASUL6

Condu-l prin propriul exemplu.El nu va vorbin frumos despre el daca tu iti critici corpul si avand grija mereu sa spui ca te-ai ingrasat sau ca detesti ceva la tine.Vorbeste frumos despre corpul tau fiinda un copil care nu are incredere in tine se va hrani cu a ta si o va prelua de la tine.

PASUL7

Incurajaza-ti copilul sa socializeze, sa isi gaseasca o pasiune si sa participe la activitati extra-scolare.Astfel va lua contact cu multa lume si isi va putea promova talentele in fata celorlalti.Asta il va ajuta sa isi creasca imaginea de sine.

PASUL8

Tine permanent usa comunicarii cu copilul tau deschisa pentru ca in felul acesta lui nu ii va mai fi teama sa iti spuna ce are pe suflet.Sa nu iti fie teama sa vorbesti despre imaginea de sine cu copilul tau daca observi ca el intampina probleme de genul asta.

 
 

Taguri: , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array