Cum sa instalezi TeamViewer 6

/* */

Info:
Aceasta metoda o poti folosi si pentru instalarea programului TeamViewer 5, 7

Pe site-ul TeamViewer poti gasi ultima ultima versiune a acestui program.

In ultima vreme, tehologia evoluata intr-un pas foarte alert. Multi dintre noi avem acasa mai multe calculatoare sau laptouri, smartphone-uri si tablete PC, o parte din noi vrem acces la internet pe toate in acelasi timp si o solutie pentru aceast moft este achizitionarea unui router, Nu multi stiu ca odata cu achizitonarea unui router ti se limiteaza accesul la internet (porturi taiate, acces limitat in afara retelei locale) si mai putin stiu sau au auzit de definitia “port forwarding“, dar despre “port forwarding” o sa va vorbesc intr-un alt articol. O data ce ti-ai cumaprat un rooter, indiferent de unde il cumperi sau cat ai dat pe el, toate gageturile care le ai in casa se vor conecta la internet printr-un IP privat (ex. 192.168.x.x). Sa lasam la o parte smartphon-urile si tabletele PC pentru moment si sa vorbim despre desktop-uri si laptop-uri. Vrei sa te conectezi de la birou sau de la un prieten prin remote la calculatorul tau de acasa sau chiar laptop pe  care l-ai lasat pornite. Bine inteles ca din cauza IP-ului nu o sa reusesti, pentru a trece peste aceasta mica problema, o sa iti prezentam intr-un articol mai complet cum sa iti instalezi si sa iti configurezi TeamViewer 6.

TeamViwer este o aplicatie care foloseste tehnologia Peer2Peer (P2P), P2P-ul iti creaza o conexiune directa intre doi clenti pentru o viteza mai mare si acces mai rapid, in comaratie cu yahoo messenger care redirectionea toate informatiile prin serverele lor (motiv pentru care iti ia o vesnicie pentru a trimite unui prieten un simplu fisier).

Info:
Prezentarea va fi in doi pasi simpli:

– Instalare aplicatiei

– Configurarea aplicatiei.

PASUL 1 – Instalare TeamViwer

Petru instalare vei avea nevoie sa descarci kitul de instalare pentru TeamViewer 6 de aici.

Asteapta descarcarea kitului de intalare…. poate sa dureze de la cateva secunde la 2-3 minute in functie de tipul de conexiune la internet pe care o ai. Dupa ce sa terminat descarcarea, dai open la kit-ul de intalare.

Aceasta va fi prima pagina a kitului de instalare

Pe prima pagina iti apar doua optiuni “Install” si “Run”.

“Install” – Aceasta optiune iti va petmite sa iti insalezi complet TeamViwer-ul in calaculator deci mai multe optiuni in functionaliatatea lui.

Atentie!
Optiunea “install” este recomandata pentru calculatorul personal.

“Run” – Aceasta optiune iti va petmite doar sa rulezi aplicatia fara a o instala in prealabil, in principal ai aceleasi optiuni ca la varianta instalata doar ca nu il vei putea sa il setezi sa iti porneasca odata cu Windows-ul.

Atentie!
Optiunea “Run” este recomandata pentru birou. In general la birou ai restrictii in contul de utilizator si nu iti va permite sa il instalezi.

Deoarece iti prezint cum sa instalezi aplicatia o sa selectam optiunea Install si apasam butounul “Next >”.

Pe pagina doi din kit-ul te instalare te intreaba pentru ce vrei sa folosesti TeamViwer-ul, interes personal sau comercial. Recomant sa selectezi prima varianta. Prima varianta este gratis.

In pagina 3 avem termenii si conditiile pentru utilizarea programului. Bifati cele doua casute si mergeti mai departe.

In pagina 4 a kitului de instalare, sunt oferite doua optiuni:

Optiunea No – Selectand No, TeamViwer-ul va porni doar manual si ti va genera, automat, o parola de 4 caractere care  o vei comunica clientului cu care vrei sa te conectezi la calculator. Parola generata automat se va schimba singura la fiecare repornire a programului.

Optiunea Yes – Selectand Yes TeamViwer-ul va porni la StartUp (Odata cu Windowsul) si iti genera, automat, o parola din 6 carcatere care o vei comunica clientului cu care vrei sa te conectezi la calculator. Parola generata automat se va schimba singura la fiecare repornire a programului.

Apasa butonul Next > si va incepe procesul de instalare.

Aceasta operatiune poate sa dureze cateva minute, in functie de configuratia calculatorului tau poate sa dureze mai mult sau mai putin.

PASUL 2 – Configurare TeamViwer

Prima Fereastra din configurarea TeamViwer-ului. Apasati butonul Next >

TeamViwer iti va incarca automat numele caclulatorului tau. Poti sa il modifici, dar e recomandat sa il lasi asa. Completeaza si celelalte doua campuri libere. Completeaza campurile libere o parola prestabilita pe care sa o folosesti pentru a te conecta la calculatorul tau. E recomandat sa introduci aceasta parola daca ai nevoie de acces fregvent la calculator. Parola generata automat se schimba singura la fiecare pornire a windows-ului.

Util:
Creazati un cont pentru TeamViwer, in felul asta poti sa iti creezi o baza de date cu toate calculatoarele care te intereseaza sa le accesezi prin Remote si poti vedea si sa le trimiti mesaje cand acestea sunt OnLine.

TeamViwer

In fereastra rosie este incercuit ID-ul alocat caclulatorului tau si parola generata automat. Acestea le poti oferii unei pesoane care are TeamViwer-ul instalat daca doresti sa ii prezinti ceva la tine in calculator. Daca doreti sa te conectezi tu la calculatorul tau poti folostii ID-ul din fereastra rosie si parola care ti-ai configurato anterior.

Poti sa dai clic pe MyComputers in partea drapata de jost a ferestrei din TeamViwer si iti va apea Fereastra urmatoare.

Iti introduci Usernameul si Parola din contul creat anterior.

Aceasta este fereastra care iti va aparea odata ce te-ai conectat pe contul tau TeamViwer.

Ce reprezinta butoanele din fereasta:

1 – Adauga un calculator

2 – Adauga un utilizator

3 – Sterge un calculator sau un utilizator

4 – Setarii cont

5 – Numele si tatusul tau

6 – Partenerii tai care sunt OnLine

7 – Partenerii tai care sunt OffLine

[help]Pentru ori ce informatie sau nelamurire va rog completari rubrica comentarii si o sa va raspund in cel mai scurt timp.[/help]

 
 

Taguri: , , , , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array