Cum sa te comporti pe strada-reguli de baza

/* */

Am observat ca exista foarte multi oameni care nu dau importanta comportamentului pe strada.Daca ti-ai imagina permanent ca esti privit si toate greselile tale sunt observate amanuntit de ceilalti poate te-ai mai gandi inainte sa iesi afara din casa nepieptanat sau sa ragai cat se poate de tare intr-o piata plina.

SFATUL1

Primul pas afara din casa.Este foarte importanta ca atunci cand iesim pe strada sa fim curati, aranjati si imbracati decent.Ai grija sa nu citesca trecatorii ce ai mancat tu dimineata pe tricoul tau sau sa te vada vreun vecin cu parul valvoi si eventual in halat atunci cand iesi sa iei paine.

SFATUL2

Comportamentul vizavi de ceilalti.Chiar daca ne grabim sa prindem metroul lumea nu trebuie sa faca loc pentru ca avem noi nu stiu ce treaba, deci nu avem un motiv intemeiat sa o luam la fuga prin multime si sa imbrancim trecatorii, poate la fel de grabiti ca si noi.Daca din greseala se intampla sa lovim pe cineva sau sa ne loveasca cineva este politicos sa spunem “Pardon”, “Va rog sa ma scuzati” sau “Nu face nimic” ,nu “Vezi pe unde mergi!”.

Evitam fixarea cu privirea pe cei din jurul nostru.Banuiesc ca ti s-a intamplat sa se uite cineva fix la tine si sa te intrebi daca ai ceva pe fata sau ce vrea de la tine.E un sentiment neplacut pe care nu trebuie sa il cream si altora.

Evitam de asemenea sa ne exteriorizam cu tonul ridicat  sau sa facem tot soiul de scene in vazul tuturor.De asemenea nu stam si ne uitam insistent daca cineva face lucrul asta si nu criticam cu voce tare frizura nu tocmai pe gustul tau a unui adolescent.

Incercam pe cat posibil sa nu tragem cu urechea la ce vorbesc altii, pentru ca in mod sigur nu ne priveste si ne abtinem si mai tare sa nu ne uitam pe geamurile deschise ale oamenilor.Este neplacut atunci cand “spionezi” geamul unui vecin si ai surpriza sa il vezi intr-o alta ipostaza decat cea binecunoscuta de vecin amabil.

SFATUL3

Greseli de nepermis.Si acum urmeaza o lista cu greseli pe care nu trebuie sa le faci nicidecum.

  • Mancatul in public.Chiar daca suntem grabiti sau chiar daca murim de foame trebuie sa luam totul la pachet pentru ca nimeni nu e obligat sa te vada cum lingi sosul de shaorma din punga.
  • Lasatul de gunoaie in parc sau chiar aruncatul unei harti pe strada.Este adevarat ca unele cosuri sunt pline si nu mai ai loc dar chiar si asa, cei de la salubrizare cand vin curata si pe langa cos.Cel mai indicat este, daca nu gasesti un cos de gunoi, sa pastrezi hartiile in buzunar pana gasesti unul sau pana acasa.
  • Aici trebuie fetele sa fie atente.In nici un caz nu iti ridici dresul in vazul lumii, nici nu te machiezi, rujezi sau pieptani pe strada.Astea si mai multe asemanatoare se fac acasa.
  • La fel de interzis este si fumatul pe strada, mai ales daca esti femeie.

Sunt, poate niste reguli destul de stricte pentru zilele noastre dar daca reusim sa ajungem sa respectam chiar si o mica parte din ele nu avem decat de castigat sau de intretinut o reputatie buna.

 
 

Taguri: , , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array