Cum sa blochezi reclamele din site-uri

/* */

De la o o vreme internetul a ajuns foarte incarcat de reclame. Site-uri precum Youtube, Facebook, Google, BBC, CNN au incepand de la 5 reclame pe fiecare pagina.

E adevarat, ii intelegem si pe ei, serviciile oferite sunt costisitoare, dar unii dintre unele site-uri bombardeaza utulizatorii cu reclame pana la refuz. Ex. prima pagina a controversatului site de stiri englezesc BBC are aproximativ 20 de reclame, iar pe Facebook am inregistrat 27 de reclame in momentul cand am scris acest articol.

Obositoare sunt si cele dupa site-uri de continut video, ex. Youtube, 220, Trilulilu etc, pana la inceperea videoclipul asteptat trebuie sa stai si sa privesti reclama pe care ai mai vazut-o pana acum de cateva zeci de ori, iar partea trista este ca, in afara de Youtube, nimeni nu iti mai ofera posibilitatea de a sari peste dupa cateva secunde.

Dar cele si cele mai obositoare dintre toate din punctul meu de vedere sunt cele ascunse (ruleaza in fundalul pagini si nu are nici o importanta unde dai click ca ea iti va deschide o fereastra noua), Cele care se maresc pe toata pagina cand treci cu cursorul peste ele si cele plasate peste continutul pagini (plasate mai mult sau mai putin intentionat).

Exista o solutie foarte buna pentru a scapa de acest mic inconvenient. Poti instala o extensie de tip AdBlock.

In chrome poti descarca din Magazinul Chrome o extensie si ce-a mai utilizata poarta numele chiar de AdBlock, sceasta iti afiseaza si numarul de reclame blocate si poti chiar debloca temporar sau permanent unele pagini/site-uri. Este printre putinele care blocheaza reclamele dupa Facebook sau din playere video.

In Firefox dute in parte stanga de sus unde scrie Firefox si da un click, mergi la suplimente si in casuta de cautare din dreapta cauta AdBlock. AdBlock 2.4 este exact ce cauti (In timp acesta isi va schimba versiunea si acel 2.4 se va modifica, e recomandat sa il ti updatat pentru a nu se strecura cate o reclama prin pagina ta ;))

 
 
 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array