Prajitura cu branza dulce

prajitura cu branza dulce

Ai nevoie de:

Ingrendiente:

  • O cana si 3/4 frimitiri de biscuiti
  • 1/2  lingurita de scortisoara
  • 1/2 deasca de unt topit
  • 1/2  kg de branza grasa
  • O lingurita si jumatate de coaja de lamaie rasa fin
  • O lingurita si jumatate de coaja de portocala rasa fin
  • O lingurita de esenta de vanilie
  • 3 sferturi de ceasca de zahar
  • Aproximativ o lingura de faina
  • 3 oua
  • Un galbenus de ou
  • 2 linguri de smantana

Ustensile:

  • Lingura de lemn
  • Hartie de gatit
  • Bol pentru amestec
  • Mixer
  • Tava

PASUL1
Scoate branza dulce de la frigider si lasa-o sa ajunga la temperatura camerei

PASUL2
Se topeste untul bine dar ai grija sa nu se arda.

PASUL3
Se incalzeste cuptorul la aproximativ 150ºC

PASUL4
Se amesteca bine biscuiti zdrobiti impreuna cu scortisoara si untul topit.

PASUL5
Se pune pe fundul tavii o folie de hartie de aproximativ 30 de cm sau cat e nevoie sa fie intinsape tot fundul tigaii si sa urce pe margine.

PASUL6
Se creaza un fel de crusta peste hartia de pe fundul tavii cu amestecul de la pasul 3.

PASUL7
Se pune branza dulce impreuna cu coaja de lamaie, portocala si esenta de vanilie intr-un bol si se amesteca bine cu mixerul pana ce continutul se omogenizeaza bine. Se adauga treptat zaharul si faina.

PASUL8
Se adauga ouale si smantana si se amesteca bine.

PASUL9
Umplutura rezultata se toarna peste crusta din tava si se tine la cuptor pentru aproximativ o ora.

PASUL10
Se verifica treptat gradul de coacere. In centru ar trebuii sa tremure cand este miscata. Cand nu va mai tremura inseamna ca aceasta sa copt si poate fi scoasa din cuptor. Evitata sa folosesti cutite, furculite sau scobitori pentru a verifica gradul de coacere.

PASUL11
Prajitura se lasa sa se raceasca complet pana la temperatura camerei dupa care se baga la frigider.

 
 

Taguri: , , ,

 
 
 

comenteaza acest articol