Cum se face o friptura de porc

Reteta urmatoare este una simpla care  ne descrie in pasi simplii, cum o bucata de porc se poate transforma intr-o friptura delicioasa.

Ai nevoie de:

o bucata de carne de porc-orice parte din animal este buna

tava pentru cuptor

grasime sau ulei

4-5 linguri de apa

sare, piper

3-4 catei usturoi

o ramura de cimbru-sau pur si simplu cimbru la plic

PASUL1

Carnea se taie in bucati de 5-6 cm, pentru a se patrunde mai repede la interior.Poti lasa si bucata intreaga si o poti cresta sau o poti taia in felii lungi, de o marime potrivita.

PASUL2

Bucata sau bucatile de carne se pun in tava.Se unge cu grasime sau ulei.In tava se adauga 4-5 linguri de apa si tava se pune in cuptorul bine incins.

PASUL3

Dupa aproximativ 20 de minute cand putem observa o crusta formata deasupra carnii, saram si piperam bucatile, intorcandu-le in  tava astfel incat sa se rumeneasca peste tot, stropind cu sos.Cand carnea s-a rumenit de tot, o vom acoperi cu un capac pentru a ramane frageda.

PASUL4

Cand friptura este gata, se adauga usturoiul taiat felii si cimbrul, in timp ce se stropeste bine cu sos.

 

Taguri: , ,

 
 
 

comenteaza acest articol