Zece sfaturi pentru optimizarea Wi-fi-ului

/* */

Wi-Fi-ul este unul dintre cele mai utile tehnologii pentru a te contecta la internet, şi totuşi este, de asemenea, una dintre cele mai frustrante. Daca esti afectat de viteze lente,  semnal slab, precum şi alte probleme Wi-Fi,  uite aici 10 trucuri pentru a rezolva problema.

SFATUL1 Alege un upgrade la cele mai noi tehnologii

Cele patru tipuri de tehnologii wireless, A, B, G si N, au caracteristici diferite, dar tot ce trebuie sa stii este ca Wi-Fi N este cel mai bun. Pentru vitezele optime vei avea nevoie de un router compatibil, dar si de un card wireless N in PC pentru cele mai bune rezultate.

SFATUL2 Gaseste locul potrivit pentru routerul tau

Chiar daca este urat, routerul are nevoie sa fie expus in locul in care calitatea semnalului este buna pentru intreaga casa. Cu antenele ridicate, aseaza routerul cat mai sus, fara obstructia directa a peretilor sau a mobilierului.

SFATUL3 Gaseste banda buna

Semnalul routerului tau poate fi afectat de retelele vecinilor, mai ales la bloc. Cu o unealta ca Wi-Fi Stumbler sau Wi-Fi Analyzer poti identifica canalele folosite de retelele wireless din vecini si il poti alege pe cel mai bun pentru tine.

SFATUL4 Scapa de interferente

Activitatea unui router poate fi afectata in mod semnificativ de interferentele altor electronice, ca telefonul wireless sau cuptorul cu microunde. Daca nu esti dispus sa investesti intr-un router dual band, asigura-te ca nu este prea aproape de astfel de aparate.

SFATUL5 Imbunatateste securitatea

Probabil ca ai o parola de retea pentru a preveni furtul de internet de catre vecini, dar este cea mai buna parola? Reteaua va fi cu adevarat in siguranta daca folosesti o parola WPA sau optiunile de securitate suplimentare oferite de firmware-ul DD-WRT.

SFATUL6 Controleaza viteza aplicatiilor

Unul dintre cele mai mari avantaje ale firmware-ului DD-WRT pentru routere este functia Quality of Service, ce te ajuta sa hotarasti ce aplicatii au acces restrictionat la banda, pentru a nu afecta semnalul wireless in toata casa.

SFATUL7 Imbunatateste semnalul

Uneori poti extinde raza de actiune a retelei fara prea mari eforturi sau investitii intr-un echipament nou. Cu putin aluminiu, fie dintr-o cutie de bere fie dintr-o strecuratoare, poti extinde aria acoperita de reteaua Wi-Fi.

SFATUL8 Imbunatateste semnalul cu putin hacking >:-)

Ca multe echipamente electronice, routerul nu functioneaza cu adevarat la capacitatea maxima. Cu putin “router hacking“, poti imbunatati semnalul si poti beneficia de mai multe optiuni de securitate. Instaleaza firmware-ul si afla mai multe detalii pe DD-WTR.com.

SFATUL9 Foloseste vechiul router ca un releu Wi-FI

Ai vreun router vechi pe care nu l-ai aruncat inca? Foloseste-l pentru a extinde reteaua Wi-Fi! Acest truc este posibil doar folosind hacking-ul cu firmware DD-WRT.

SFATUL10 Reseteaza routerul la un interval stabilit

Daca singura solutie pentru a asigura semnalul este resetarea regulata, poti usura acest proces. Folosing hacking-ul DD-WRT sau un stecher electronic ce poate fi programat, stabileste o operatiune automata de reset zilnica, la o ora la care nu folosesti routerul Wi-Fi.

Sursa: hit.ro

 
 

Taguri: , , , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array