Origami – Cum sa faci o minge in colturi

/* */

O forma interesanta si un aspect placut, asta pot spune despre aceasta piesa. Nu ii stiu numele exact si de acea am bagat in titlu “Minge in colturi” daca ii stie cineva numele real va rog sa lasati un comentariu.

In continuare voi incerca sa va prezint pas cu pas cum puteti sa va faceti si voi acasa acest mic obiect. La dimensiuni mai mici pot fi folosite chiar si pe post de globuri pentru bradul de craciun.

Pentru articolul urmator eu am folosit coli de hartie cu dimensiuni de 21cm/21cm, dar se pot folosii mai mici dar si mai mari. Eu am ales aceste dimensiuni pentru a putea face poze pasilor care trebuiesc urmati.

PASUL1
Pentru inceput o sa aveti nevoie de 12 coli de hartie patrate, dimensiunea ramane la aprecierea ta. Atentie daca nu sunt perfect patrate o sa iasa o harababura totala.

PASUL2
Ia prima cola de hartie si impatureste-o pe jumatate. Rezultatul trebuie sa fie asemanator cu cel din imaginea 1 din poza de mai jos. Acum mai impaturete odata coala de hartie cum vezi in imaginea 2. Trebuie imaturite ambele jumatati si rezultatul va trebuii sa arate ca in imaginea 3.

PASUL3
Acum deschide foaia de hartie si repeta pasul 2 dar pe verticala. Dupa repetarea pasului doi coala de hartie ar trebuii sa arate ca in imaginea de mai jos.  Pe coala ar trebuii sa apara 16 patratele imprimate in hartie.

PASUL4
Acum luati fiecare colt al coalei si impaturestel spre centrul. Rezultatul trebuie sa fie asemanator cu imaginea doi.

PASUL5
Despatureste coala de hartie si incearca sa o impachetezi cum vezi in imaginea de mai jos. Incearca sa duci laturile “a” si “b” catre centrul, in cazul nostru centrul este notat cu “x“. In imaginea 3 poti sa vezi exact unde ar trebuii sa ajunga laturile “a” si “b

PASUL6
Acum intoarce piesa invers cum vezi in imaginea 1. Prima imagine este doar orientativa pentru a te ajuta sa treci mai usor peste acest pas.  Ia fiecare colt din piesa si dul spre centru patratului. Cum vezi in prima imagine colturile sunt etichetate cu “a1, a2 a3 si a4”. Dupa ce duci toate cele patru colturi spre centru colturile “a1, a2, a3 si a4” trebuie sa fie in marginea patratului, cum vezi in imaginea 3.

PASUL7
Impatureste piesa dintr-un colt in altul cum vezi in imaginea A1 din poza de mai jos, acest pas trebuie facut pe partea care ai ramas la pasul 6. Dupa ce l-ai impaturit pe ambele parti, imacheteazal in asa fel incat sa iti iasa + (plusul) din imaginea A2. Plusul va avea 4 buzunare pliate pe el. Desfa fiecare buzunar cum vezi in imaginea B1 pana piesa va arata ca in imaginea B2.

PASUL8
Repeta pasii de la 1 la 7 de inca 11 ori pana vei avea 12 elemente.

PASUL9
Monteaza cele 12 elemente intre ele cum vezi in poza de mai jos. Pentru a iesi rotunda vei avea nevoie de 6 puncte in sfera in care vei acea nevoie ca piesele sa fie unite cate 4 cum vezi in imaginea 3 si 8 puncte in care acestea sa fie unite cate 3 cum vezi in imaginea 2.

Felicitari… Ai terminat piesa. De obicei prima oara e cel mai greu dar cu timpul te obisnuiesti si il poti termina in timp record.

 

 

 
 

Taguri: , , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array