Cum sa vopsesti si sa decorezi oua incondeiate folosind produse naturale

/* */

 

Cu ajutorul acestui procedeu putem decora ouale fara continut, adica cele incondeiate. Pasii sunt foarte simpli asadar pot participa si cei mici, dar supravegherea a adultilor. Va vom prezenta cum se pot obtine modele frumoase pe oua folosind produse natulale.

Ai nevoie de:

  • prosop
  • oala
  • oua
  • ciorapi de dama
  • frunze sau petale- pentru model
  • ata
  • foarfeca
  • cojile exterioare de la cateva cepe
  • ac simplu sau seringa cu ac

PASUL1

Dupa ce te-ai asigurat ca ai tot necesarul poti incepe prin golirea continutului din ou.Acest lucru se poate realiza prin mai multe metode.Poti sa te folosesti de o seringa sau poti sa folosesti un ac pentru a intepa si partea de sus si partea de jos a oului si a lasa continutul la scurs.Folosind a doua metoda poti chiar sa sufli la unul din capete pentru a grabi procesul.

PASUL2

Dupa ce ouale s-au golit in interior, le vom pregati pentru vopsire.Frunzele si petalele trebuie sa fie proaspete sa se poata lipi bine de ou.Asadar le vom inmuia in apa si le vom aseza pe oua dupa cum simtim ca va arata mai bine.Nu are importanta ce culoare are petala sau frunza deoarece, la sfarsit nu va conta decat forma ei.Recapituland: am inmuiat frunzele sau petalele in apa  si le-am lipit de coaja.Decorul propriu-zis ramane la imaginatia fiecaruia.

PASUL3

Dupa ce ouale au fost “decorate” vom avea nevoie sa le impachetam in ciorap inainte de a le lasa sa fiarba.Ca sa obtinem acest lucru, trebuie sa taiem un ciorap de dama (de preferat sunt varfurile degetelor) si sa imbracam ouale cu acea bucata de material.In felul acesta protejam ouale in timpul fierberii.Pentru a securiza ciorapul pe ou, il vom prinde cu ata.Este indicat sa folosesti un ciorap subtire pentru ca voseaua sa ajunga la ou.

PASUL4

Intre timp pregatim vopseaua pentru oua.In acest tutorial am optat pentru coji de ceapa, adica coloarea rosie dar se pot folosi si alte metode naturale pentru obtinerea mai multor culori.(Vei gasi la sfarsit un link ce va trimite spre pagina de preparare a vopselelor.)Vom pregati o oala in care asezam cojile de ceapa si o umplem cu apa pana ce cantitatea va trece ou.Asezam ouale in apa, cu grija si le vom lasa la foc pana cand apa este aproape de fierbere.In continuare reducem flacara la minim si asteptam 30 de minute pentru ca vopseaua sa patrunda in coaja.

 

PASUL5

Dupa terminarea procesului de asezare a vopselii vom lasa oualele sa se raceasca un pic, ca mai apoi sa le scoatem din ciorapi.Cu grija indepartam si petalele asezate anterior si iata rezultatul.Pentru finisare vom aplica un strat de ulei de gatit peste ele pentru a proteja coaja.

Link articol :Cum sa vopsesti oua cu ajutorul ingredientelor naturale

 
 

Taguri: , , , , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array