Cum sa te lasi de fumat

/* */

Primul sfat pe care trebuie sa il dau este sa cautati ajutor de specialitate pentru problema dvs., mai ales daca fumati mult(ma refer la clinici care va pot indruma pe o cale buna).Daca pe de alta parte simti ca aveti puterea sa va lasati de fumat singur, noi va vom ajuta cu cativa pasi.

Mai intai de toate trebuie sa realizezati ca fumatul este o problema.Ca sa intariti aceasta idee mergeti la doctor pentru un control pulmonar anual daca se poate si ve-ti observa cum plamanii  sunt din ce in ce mai agravati de viciu.Daca esti adolescent si crezi ca te poti lasa la timp sa eviti aceste probleme, nu ezita sa o faci.In cazul in care sunteti parini si aveti si copii nu exista nici o scuza pertinenta pe care o puteti da atunci cand e vorba de fumat.Copii, mai tarziu, vor imprumuta obiceiul dumneavoastra nesanatos, asadar incercai sa ii feriti cat mai mult de acest viciu.

In continuare metodele variaza.Puteti sa va lasati deodata sau treptat.Puteti chiar sa va setati si o data la care vreti sa va lasati de tot si intre timp sa fumati mai putin.Un lucru trebuie sa fie clar, in momentul in care spuneti NU, aveti responsabilitatea sa va lasati de fumat definitiv, altfel va pacalii si va amagiti singuri.Daca inca nu sunteti convinsi ca trebuie sa va lasati de fumat repetati pasul 1.

Faceti tot ce e nevoie pentru a va usura aceasta sarcina.Daca aveti obiceiul de a savura o cafea impreuna cu o tigara este bine sa renuntati o perioada chiar si la cafea.Angajati-va in tot felul de activitati cat mai putin stresante pentru a va lua gandul de la tigari.Iesiti mai mult in natura si bucurati-va de aer curat.Evitati pe cat posibil locurile in care se fumeaza fiindca si fumatul pasiv va poate dauna.Puteti numara zilele de cand v-ati lasat de fumat si cu cat numarul lor creste cu atat ve-ti fi mai multumit de reusita dumneavoastra.

Cereti ajutorul familiei, iar ei vor incerca sa fie tot mai atenti sa nu fumeze in preajma unui om in proces de curatare.

Un alt sfat ar fi sa puneti deoparte banii pe care in mod normal ii dadeati pe tigari si cand sunt destui, rasfatati-va cu un cadou sau pur si simplu folositi banii pentru cumparaturi zilnice.

Nu vreau sa va indemn sa folositi produse speciale care va fac sa scapati de fumat.Eu cred in forta interioara de care dispuneti si trebuie sa credeti  si dumneavoastra ca o aveti astfel inacat sa rezolvati problema fumatului.

Acestea sunt numai cateva idei adunate si de pe internet si de la prieteni, care sper eu sa va fie de folos.Sunt convinsa ca daca gasiti un motiv bun pentru care trebuie sa va lasati de fumat restul vine de la sine.In caz contrar trebuie sa fi-ti puternic sa reusiti ba chiar va sfatuiesc sa luati contact cu persoane care trec prin acelasi lucru, pentru adiscuta sentimentele prin care treceti.

 
 

Taguri: , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array