Cum sa stergi folder-ul Windows.old

/* */

A durat ceva vreme pană să îmi dau seama cum să scap de folder-ul cu Windows.old. Lucrezi, te joci sau faci ce stii tu mai bine cu calculatorul tău şi deodată acesta se opreste, iti apare cunoscutul ecran albastru şi când încerci să îl reporneşti îţi apare un mesaj că îţi lipseşte nu ştiu ce fisier sau este corupt. In cazul ăsta te hotaraşti să îţi reinstalezi sistemul de operare. Problema e că nu poţi să îţi formatezi hard disk-ul calculatorului deoarece ai diverse fişiere pe partiţia cu windows-ul (C:) şi nu vrei să le pierzi. După ce ai reinstalat sistemul de operare şi ai recuperat toate fişierele care te interesează urmează să stergi folder-ul  Windows.old.

In mare parte fisierele din interiorul folder-ului pot fi şterse cu un simplu Delete dar căteva din ele vor fi considerate critice de sistemul proaspăt instalat. Acest lucru nu este adevărat şi în continuare o să incercăm să iti arătam cum poţi şa îl ştergi fără nici o problemă.

PASUL1
Dă click pe butonul start şi în casuţa de cautare tastaţi Disk Cleanup apoi apăsaţi tasta Enter.

PASUL2
În fereastra care a apărut selectează partiţia pe care se află folder-ul Windows.old şi apasă butonul OK.

PASUL3
Aşteaptă să termine de scanat. Poate dura câteva minute bune în funcţie de cantitatea de informaţii de pe partiţia respectivă.

PASUL4
Selecteaza din lista care a apărut ce te interesează să ştergi, în cazul de faţa selectează Windows.old. Poţi sa selectezi toată lista. Aceste fişiere sunt situate în locaţii necesare pentru buna funcţionare a windows-ului, dar sistemul nu le foloseste si ocupă spaţiul fără rost. După ce ai selectat casuţle din lista, apasă butonul OK.

PASUL5
În căsuţa apărută îţi cere să confirmi ştergerea acelor fişiere. Apasă butonul Delete Files.

PASUL6
Acum aşteaptă să termine de şters. Poate dura câteva minute in functie de cantitatea de informaţii care încearcă să o şteargă.

Info:

Dacă selectezi toată lista de la pasul 4, îţi vor fi şterse şi fişierele din folder-le ascunse de Windows, care câteodată pot fi destul de dificil de găsit.

 
 

Taguri: , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array