Cum sa reinnoiesti adresa IP a calculatorului

/* */

454_41700048_1

Ni se intampla tuturor. Navigarea pe internet si brusc primesti o eroare "Page Not Found". Verifici modemul si totul pare a fi bine,  acum te decizi sa suni la serviciu clienti – ceea ce poate fi o mare bataie de cap. De multe ori, problema este ca e nevoie sa reinnoiesti adresa IP a calculatorului. In urmatorii pasi o sa explic cum reinnoiesti adresa IP simplu si rapid, fara sa fi nevoit sa apelezi la vreun serviciu de depanari sau sa iti stresezi prietenii pentru asta.

 

PASUL1

Click pe butonul “Start” si selecteaza “Run” sau mai simplu apasa tasta Windows + R (tasta Windows este acea tasta pe care este desenata emblema Windows, o gasesti in mod normal intre butonul Ctrl si butonul Alt).

PASUL2

Tasteaza “cmd” (fara ghilimele) si apasa OK. Se va deschide o fereastra cu terminalul de comanda al calculatorului (o fereastra cu fundal negru si scris alb).

PASUL3

In fereastra deschisa scrie "ipconfig /release"(fara ghilimele) si apasa tasta Enter. Aceasta comanda va sterge vechea adresa IP a calculatorului.

PASUL4

Scrie "ipconfig /renew" (fara ghilimele) si apasa tasta Enter. Aceasta comanda va aloca noua adresa IP calculatorului.

PASUL5

Tasteaza “exit” (fara ghilimele) si apasa tasta Enter pentru a inchide fereastra cu terminalul de comanda.

 

Acum calculatorul are o noua adresa IP

 

Util:

Daca pasii de mai sus nu rezolva problema incearca sa dai un restart modemului sau rooter-ului, doar scoate-l din priza pentru cateva secunde si baga-l la loc

Comanda “ipconfig” va afisa adresa IP curenta a calculatorului, daca ai mai multe conexiuni simultane la internet (ex: retea pe cablu si retea wierless) poti vedea adresa IP a tuturor retelelor folosind comanda “ipconfig /all

 
 

Taguri: , , , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array