Bauturi calde pentru sezonul rece – vin aromat II

Vin cu aroma de mere

Ai nevoie de:

  • vas pentru cuptor
  • vas pentru fiert vinul
  • 1/2 kg mere
  • o lamaie
  • 1/2 l vin rosu
  • 1/2 l apa
  • 200g zahar
  • scortisoara
  • sita

PASUL1

Se spala merele fara sa se curete de coaja sau de samburi.Se asaja intr-o forma, se presara cu zahar si apoi se baga la cuptor la foc iute pana se caramelizeaza zaharul.

PASUL2

Se incalzeste vinul cu 1/2 l apa, se adauga restul de zahar, coaja de lamaie si scortisoara.Cand incepe sa fiarba se adauga merele caramelizate, se opreste focul si se acopera oala 30 min.

PASUL3

Se strecoara amestecul printr-o sita, se reincalzeste, se adauga zeama de lamaie si se serveste cald.

 
 

Taguri: , ,

 
 
 

comenteaza acest articol