Construieste o cusca pentru cainele tau

/* */

Cainii in general prefera mai mult sa stea afara decat in casa. Daca stai la curte sansele sa il mai bagi in casa sunt si mai mici. Blana cainelui este cea mai buna izolatie termica, asa ca nu te mira daca cainele tau doarme pe zapada in timpul ierni. In orice caz cainele va cauta sa se adaposteasca cand ploua, ninge sau bate prea tare vantul. Nu va strica niciodata sa ii construiesti o cusca sa aibe unde sa se adaposteasca.

Un lucru de care trebuie sa ti cont, nu are rost sa ii construiesti un palat iluminat inauntru  si incalzire, el orcum nu o va folosi.

Ai nevoie de:

 • Ruleta
 • Doua placi de PFL cu grosime de 9mm
 • Creion
 • O carpeta patrata
 • Fierastrau
 • Un stalp de lung de 240cm cu dimensiunile de 2x2cm
 • Holsuruburi de 2cm
 • O bormasina sau o surubelnita electrica
 • Pendular
 • O foaie de tabla pentru acoperis
 • Cuie de tabla
 • Ciocan
 • Vopsea de exterior
 • Pensula

PASUL1
Masoarati cainele ca sa construiesti o cusca cu dimensiunile ideale pentru marimea lui. Fiecare caine ar trebui sa o cusca cu dimensiunile ideale pentru a putea sta confortatil intins si ai oferi o senzatie de securitate si o temperatura ideala cand va fi in cusca. Pentru a simplifica articolul noi va vom prezenta cum sa construiesti o cusca pentru un caine inalt de 40 cm si lung de 90 cm, in felul acesta va veti putea calcula si va veti putea da seama cum sa o construiti pentru dimensiunile ideale pentru cainele tau.

PASUL2
Taie partea din fata, spate, lateralele si  acoperisul din cele doua placi de PFL. Foloseste un creion pentru a trasa placajul si foloseste pendularul pentru al taia. Vei avea doua placi de 110/60 cm si doua de 92/60 cm care vor fi pereti laterali/fata/spate, una de 112/92 cm care va fi podeaua custii si acoperisul care va trebuii sa fie un pic mai mare, 120/100 cm.

PASUL3
Taie stalpul de 2x2cm in 4 bucati a cate 60 de cm. Aceste piese vor fi folosite sa fixeze cele 4 colturi ale custii, prin interior.

PASUL4
Aseaza cele doua panouri de 110/60 cm pe o suprafata plata si a fixeaza cei 4 stalpi de 60 cm, realizate la punctul anterior, pe marginea lor celor doua panouri. Cate doua pe fiecare placa. Prindele cu holsuruburi staplurile de placa de 110/60 la distante de 5 cm unul de altul.

PASUL5
Cere ajutorul cuiva sa asezi pe vertical piesele create la pasul precedent. Cu cei 60 cm in sus. Aseaza cele doua piese la o distanta aproxiativa de 92 cm una de cealalta, cu staplurile montate la pasul 3 spre interior si  aseaza in fata si in spate piesele de 92/60 cm. Prinde in placile din fata si din spatele in holsurburi de stalpii care sunt montati deja pe placa de 110/60.

Atentie!

Cand asezi cele doua piesele de 110/60, masoara ca distanta de 92 cm sa fie pe exterior si sa fie de 92 si sus, jos, fata si spate

PASUL6
Alege una din laterale de 92/60 cm ca sa faci intrarea in cusca. Deseneaza cu un creion marimea usii, aceasta trebuie sa fie cu 10 cm mai lata decat cainele tau si cu 10 cm mai intalta. Marimea asta ii va oferii cainelui suficient spatiu sa intre in cusca fara sa se creeze un curent de aer.

PASUL7
Aseaza placajul pentru acoperis peste peretii custii. Acoperisul trebuie asezat in asa fel incat sa ramanca cate 5 cm de placaj in laterale si in fata. Prinde mai intai 4 holsurubiri in cai 4 stalpii ce sustin pereti, acum ca ai fixat acoperisul prinde cate un holsurub odata la 5 – 6 cm intre acoperis si peretii laterali. Incearca sa prinzi suruburile cat mai pe centru la peretii, pentru o sustinere mai buna.

PASUL8
Intoarce cusca invers pune pe pozitie podeaua custii. Pentru a o prinde foloseste aceasi metoda ca si la acoperis.

Info:
Optional poti sa mai pui cateva lemne suplimentare pe podeaua custii, in felul acesta, podeaua nu va atinge direct solul si sa incepea sa putrezeasca de la umezeala si nu se va infiltra nici apa in interiorul ei.

PASUL9
Intoarce cusca inapoi cu partea corespunzatoare in sus. Acum prinde o foaie de tabla pe acoperis. Fixeaza tabla  in cuie. Incearca sa ii oferi o forma care sa nu permita asezarea apei sau a zapezi pe acoperis.

 
 

Taguri: , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array