Cum sa iti cureti calculatorul de praf in interior

/* */

Ventilatoarele dintr-un calculator trag o gramada de praf.  Acesta lucru poate interveni in buna functionare a calculatorului tau. Acesta poate incepe sa mearga din ce in ce mai greu sau se pot arde componente din el, amanunte cu pot duce la costuri suplimentare.

Poti sa te duci intr-un service sa in curete componentele din interior, dar poate fi destul de scump si nici nu vor face o treaba foarte grozava, sau poti sa ti-l cureti tu singur acasa la preturi minime.

Ai nevoie de:

  • Perie fina
  • O pensula
  • Un tub de aer comprimat
  • Masca chirurgicala

PASUL1
Asigurate ca ai calculatorul oprit si scoatel din priza.

PASUL2
Deconecteaza din unitatea principala toate componentele periferice (Tastatura, Mause, Monitor etc.)

PASUL3
In cazul unitatilor de tip Tower sau Minitower, da la o parte capacul lateral al carcasei (de obicei trebuie dat la o parte capacul din partea stanga cand privesti calculatorul din fata), Acesta este prins in doua suruburi in partea din spate sau are un sistem de prindere special creat pentru acel model de carcase.

In cazul unitatilor de tip Desktop, deschiderea lor poate fi mai complicata. Acest tip de carcase sunt proiectate si construite de diversi producatori de calculatoare (ex. Dell, HP, Fujitsu ettc ) si nu se gasesc sa se vanda separat. Pentru deschiderea acestui tip de carcasa consultati mai intai manualul producatorului.

PASUL4
Optional: E bine sa iei un fir de cupru sa-l legi de mana si de carcasa inainte sa te apuci de treaba. Cand vei incepe sa-l cureti, carcasa se poate incarca cu energie statica si aceasta sa se descarce prin tine in momentul cand vei atinge carcasa. Aceasta descarcare poate fi incomoda pentru tine sau poate cauza calculatorului tau.

PASUL5
Foloseste tubul de aer comprimat sa sufli praful dupa componentele interioare (ex. sursa, placa de baza, HDD, carcasa interioara etc. )

PASUL6
Incearca sa dai jos ventilatorul de la coolerul dupa procesor pentru al putea curata corespunzator intre elementi. Instructiuni despre cum poti sa dai jos si sa montezi la loc coolerul gasesti AICI.

PASUL7
Foloseste o perie fina pentru a curata elementele care inca mai au praf pe ele si dupa duflarea cu aer comprimat.

PASUL8
Odata ce ai terminat de curatat interiorul carcasei, asigurate ca toate cablurile sunt conectate corespunzator. Poti sa montezi la loc capacul de la carcasa si toate perifericile.

Atentie!

  • Operatiunea trebuie efectuata intr-un spatiu bine aerisit. (ex. balcon)
  • Ai grija sa atingi cat mai putin elementele electronice din interior, acestea se pot defecta si la cateva luni din cazua grasimi care o contine degetele tale.

 
 

Taguri: , , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array