Cum sa organizezi o petrecere de Craciun

/* */

Masa de Craciun poate fi atat o petrecere mare cu familie si prieteni cat si o reuniune simpla in cativa membrii.Oricum ar fi ea trebuie planuita din timp fiindca aceasta perioada este cea mai aglomerata din an.Asadar iata cativa pasi pentru organizarea petrecerii de Craciun.

PASUL1

Hotaraste cat de mare vrei sa faci petrecerea si in ce atmosfera.Stabileste daca vei gati sau vei comanda mancarea.De asemenea gandeste-te si la muzica si bauturi.Seteaza-ti un buget fiindca de sarbatori cu totii tindem sa cheltuim peste masura.

PASUL2

Stabileste data exacta a petrecerii.Fie ca e in ziua de Craciun sau dupa ideea e sa o ai in vedere astfel incat pregatirile sa fie facute pana in data respectiva.

PASUL3

Fa-ti o lista cu invitati.Intereseaza-te cine ar fi de accord sa vina la petrecere si fi cat de cat atenta la ce mananca sau ce religie are persoana.Poate va fi necesar sa ii prepari ceva separat.

PASUL4

Decide-te asupra unui meniu.Hotaraste daca vei gati tu sau vei comanda ceva.Nu uita ca unele persoane pot avea un regim special.Ai in vedere acestea pentru a fi o gazda buna.

PASUL5

Treimite invitatii.Acestea se trimit de la inceputul lunii decembrie ca tu sa primesti un raspuns de la persoanele invitate.Asigura-te ca ele cunosc meniul , daca trebuie sa poarte o tinuta anume samd.

PASUL6

Decoreza-ti casa.In felul acesta petrecerea va capata o atmosfera de sarbatoare.Poti folosi tot felul de ornamete, lumanari.Poti sa ornezi si un brad, mai ales daca invitatii tai au copii.

PASUL7

Cumpara tot ce ti-ai propus.de la alimente pana la cadouri.Asta se face cu vreo doua zile max inainte de petrecere.

PASUL8

Aranjaza masa cu ceva vreme inainte de a sosi invitatii.Ai grijja ca bauturile sa fie recica toata lumea are tacamuri,etc.

PASUL9

Cu cateva minute inainte de a sosi invitatii, aprinde lumanarile, lasa muzica in surdina, practic intra in atmosfera.Dupa servirea aperitivelor si a bauturilor de inceput poti sa etalezi frumoasele bucate pregatite sau cumparate.

PASUL10

Petrecere frumoasa si Craciun fericit!

 
 

Taguri: , , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array