Origami – Lebada din hartie

/* */

Gasca-oregami-1
Origami este o arta traditionala Japoneza. Prima data a fost intalnita la inceputul secolului 17 si abia la jumatatea anilor 1900, aceasta arta, a inceput sa fie apreciata pe toata planeta si de atunci a evoluat intr-o forma de arta moderna.

Scopul acestui tip de arta, este sa iei o bucata de material plat si sa il indoi, rasucesti, modelezi pentru a obtine o piesa incredibila.

Trebuie sa ti cont ca in origami nu se foloseste foarfeca, lipici, cutit sau ori ce alt instrument, care ti-ar putea face munca mai usoara. O piesa adevarata de origami este facuta folosind doar mainile.

Sunt foarte multe tipuri de piese ce poti crea dintr-o foaie de hartie. Noi o sa iti aratam pentru inceput cum poti crea o Lebada.

PASUL1

Pentru inceput o sa ai nevoie de mai multe foi A4. Aproximativ 15. Vezi imaginea de mai jos.

PASUL2
Rupe colile pe orizontala in patru parti egale.

PASUL3
Acum rupe fiecare coloana, care ai creato la pasul 2, in 8 parti egale. Dintr-o coala A4 ar trebui sa iti iasa 32 de foite mai mici. Ca in imagine de mai jos.

PASUL4
O foita rezultata la pasul 3 este egala cu un triunghi. Vezi in imagine 1 din poza de mai jos.

Pentru a obtine un triungi de genul acesta este necesar sa urmariti pas cu pas imaginile de la imagine 2 la imaginea 12 din poza de mai jos.

PASUL5

Acum ca ai reusit sa termini primul triunghi, o sa iti dau vestea proasta. O sa ai nevoie de 484 de astfel de triunghiuri pentru a crea lebada. Asa ca apucate de treaba.

PASUL6

Dupa ce ai creat toate cele 484 de triunghiuri, poti incepe asamblare Lebedei. Pentru baza lebedei o sa ai nevoie de 60 de astfel de triunghiuri. Asambleaza-le dupa exemplu din pozele 1, 2 si 3 pana ajunge la forma din poza 6.

PASUL7

Dupa ce ai facut cercul de la pasul 6, ai grija, cum il manuiesti, acesta este foarte instabil si se poate strica foarte usor. Pune un al treilea rand folosind 30 de triunghiuri. Dupa ce ai terminat, structura acestuia se va intari simtitor si acum il vei putea muta linistit.

PASUL8

Intoarce triunghiurile asamblate invers si asambleaza randul 4, 5 si 6. fiecare rand contine cate 30 de triunghiuri. Pe masura ce le montezi acestea va incepe sa prinda o forma sferica. Nu incerca sa il indrepti. Aceasta va fi forma corpului Lebedei.

PASUL9

In continuare o sa ne apucam sa ii facem aripile. Urmeaza pasii cu atentie si nu vei gresi.

Pentru randul 7 se monteaza 24 de triunghiuri. 12 pe o parte si 12 pe cealalta parte, intre ele trebuie sa fie un spatiu de doua triunghiuri in partea de sus si doua in partea de jos.

Vei monta in continuare randurile in forma de piramida dupa cum urmeaza:

Pentru randul:

 • 8 ai nevoie de 22 triunghiuri – 2 x 11 (11 pentru fiecare parte)
 • 9 ai nevoie de 20 triunghiuri – 2 x 10 (10 pentru fiecare parte)
 • 10 ai nevoie de 18 triunghiuri – 2 x 9 (9 pentru fiecare parte)
 • 11 ai nevoie de 16 triunghiuri – 2 x 8 (8 pentru fiecare parte)
 • 12 ai nevoie de 14 triunghiuri – 2 x 7 (7 pentru fiecare parte)
 • 13 ai nevoie de 12 triunghiuri – 2 x 6 (6 pentru fiecare parte)
 • 14 ai nevoie de 10 triunghiuri – 2 x 5 (5 pentru fiecare parte)
 • 15 ai nevoie de 8 triunghiuri – 2 x 4 (4 pentru fiecare parte)
 • 16 ai nevoie de 6 triunghiuri – 2 x 3 (3 pentru fiecare parte)
 • 17 ai nevoie de 4 triunghiuri – 2 x 2 (2 pentru fiecare parte)
 • 18 ai nevoie de 2 triunghiuri – 2 x 1 (1 pentru fiecare parte)

PASUL10

Acum vom face o coada lebedei. Pe una din partile, corpului, ce l-am creat pana acum o sa adaugam triunghiuri pana se creaza un mic varf. Cum vezi in imaginea de mai jos. Partea cealalta se va lasa libera pentru asamblarea gatului/capului.

PASUL11

Pentru gatul/capul Lebedei, vom avea nevoie de 30 de triunghiuri. Acestea se baga unul in altul dupa care se va serpuii.

PASUL12

Capul se va monta in partea lasata libera din corp.

PASUL13

Aceasta parte este optionala, dar ii da un aspect mai placut.

Aici vei avea nevoie de doua cercuri de marimi diferite. Vezi imaginea de mai jos.

Unul din cercuri trebuie sa contina 40 de triunghiuri si celalalt 60. Pentru asamblarea lor se foloseste aceeasi metoda care a fost folosita si la gat, numai ca de data asta, in loc sa IL serpuiesti, capetele le vei uni intre ele.

Rezultatul final. Doua cercuri de marimi diferite puse unul peste celalalt.

Acesta va fi cuibul lebedei.

 
 

Taguri: , , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array