Cum sa faci aspic

Este un preparat foarte simplu si foarte usor de facut care constituie baza multor gustari reci.

Ai nevoie de:

  • 1 kg rasol de vita
  • 1 kg de oase (picioare de vita)
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 felie de telina
  • 1 capatina de usturoi
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 100 ml vin
  • sare
  • piper

PASUL1

Casele si rasolul se spala bine si se pun la fiert la foc domol. Dupa ce se ridica spuma, se indeparteaza cu spumiera si se adauga zarza­vatul, jumatate de capatina de usturoi, vinul, piperul si sarea. Se lasa la fiert pina se desprinde carnea de pe oase. Focul trebuie sa fie foarte slab, altminteri aspicul nu iese limpede.

PASUL2

Dupa ce a fiert, se strecoara, se lasa sa se racoreasca si se adauga, dupa gust, restul de usturoi pisat si lamaia.

PASUL3

Se degreseaza si se foloseste dupa trebuinta, turnat in diferite forme sau, dupa inchegare, taiat cuburi mici.

 
 

Taguri: , ,

 
 
 

comenteaza acest articol