Cum sa faci pate din ficat de pasare in aspic I

Ai nevoie de:

  • 450 g ficat de pasare,
  • 1 morcov,
  • 1 patrunjel,
  • 1 ceapa mare,
  • 100 g slanina taiata in bucatele,
  • 2 galbenusuri bine fierte,
  • 250 g unt sau margarina,
  • sare,
  • piper,
  • 300 ml vin,
  • 500 g aspic

Se pun la fiert morcovul, ceapa ,patrunjelul, slanina, vinul, sarea si piperul cu o ceasca de apa. Se lasa la fiert pana se inmoaie zarzavatul, adaugindu-se din cind in cind apa, in cazul in care aceasta scade. Se pune ficatul si se lasa la fiert 5-6 minute apoi se trece prin sita de doua, trei ori impreuna cu galbenusurile pana se obtine o pasta fina care se amesteca cu untul frecat spuma. Compozitia obtinuta se preseaza intr-o forma udata in prealabil.

Se serveste fie cu garnitura de aspic, fie invelit complet in aspic.

In primul caz, pateul de ficat se asaza pe un platou decorat cu castraveciori murati, albus fiert, patrunjel verde, gogosari sau masline taiate in feliute si cuburi mici de aspic.

In al doilea caz, intr-un vas de forma in care se doreste a se prezenta aspicul se toarna un strat subtire de aspic care se lasa la rece. Dupa ce s-a intarit, pasta de ficat se scoate din forma si se asaza deasupra aspicului, astfel ca de jur imprejur sa ramina un spatiu liber in care se toarna aspicul ramas si se pune din nou la rece. Inainte de a se servi, se introduce vasul in apa fierbinte citeva secunde, se pune deasupra cu gura in jos pe platoul de pe care vrem sa servim pateul, apoi se rastoarna dintr-o data si se ridica vasul.

 
 

Taguri: , ,

 
 
 

comenteaza acest articol