Cum imi configurez Outlook-ul pentru Yahoo Mail

/* */

 

Probabil, o parte din voi, ati incercat sa va configurati casuta de email oferita de Yahoo! intr-un client extern (ex. Outlook, ThunderBird etc.) si probabil nu va mers.

In continuare o sa te invtam ce sa faci ca sa iti functioneze Yahoo! Mail in Outlook.

Pentru inceput trebuie sa ti cont de faptul ca daca ai setata casuta de mail pe Yahoo! U.S. nu a sa iti functioneze. Cel mai bine e sa iti setezi casuta pe Yahoo! Romania, informatii cum poti sa faci asta poti sa gasesti AICI.

Dupa ce ti-ai setat casuta de email pe Romania, poti continua configurarea Outlook-ului. Pentru aceasta prezentare, noi am folosit Microsoft Office Outlook 2007. Pasii de configurare sunt diferiti in functie de clientul de email pe care il preferi.

PASUL1
Deschide Outlook-ul si dute la tabul Tools>Account Settings…

PASUL2
Apasa butolul New.. , cel incercuit din poza de mai jos.

 

PASUL3
In fereastra care sa deschis selectati casuta Manually configure server settings or additional server types, ce vedeti incercuit in poza de mai jos. Dupa ce vei bifa casuta ti se va activa butonul Next>.

 

PASUL4
In fereastra urmatoare, asigurativa ca este selectata optiunea Internet E-mail si apasati butonul Next>.

PASUL5
Incepeti sa completati tabelul din partea stanga.

 • User Information – Informatii Utilizator
 1. Your Name – Trece numele tau
 2. E-mail Address – Trece adresa contului tau de Yahoo ( ex. sfatuiala@yahoo.com )
 • Server Information – Informatii de conectare la serverul de E-mail. In cazul nostru Yahoo! Mail
 1. Account Type – Asigurate ca este selectata optiunea POP3.
 2. Incoming mail server – Aici trebuie sa notezi adresa prin care iti vor intra email-urile in Outlook. Adresa este pop.mail.yahoo.com
 3. Outgoing mail server (SMTP) Aici trebuie sa notezi adresa prin care iti vor iesi email-urile din Outlook. Adresa este smtp.mail.yahoo.com.
 • Logon information
 1. User information – Aici va trebuii sa treci Username-ul tau de yahoo. Atentie!!! Cand il scrii nu introduce si “@yahoo.com”.
 2. Password – Introduce parola care o ai setata pentru contul tau de Yahoo.
 3. Asigurate ca ai bifata casuta Remember Password

 

PASUL6
In fereastra care a aparut acum apasa tabul Outgoing Server

PASUL7
In tabul Outgoing Server bifeaza casuta My outgoing server (SMTP) requires authentication. Casuta incercuita cu rosul in poza de mai jos si apasa butonul OK

PASUL8
Acum ai revenit la fereastra de mai devreme. Acum apasa butonul Test Account Settings. Butonul care il vezi incercuit in imaginea de mai jos

Iti va aparea o noua fereastra de genul celei din poza de mai jost. Daca cele doua task-uri sunt bifate cu verde si au satulul Completed ca in imagine, inseamna ca ati configurat  Outlook-ul corespunzator. Acum puteti inchide fereastra aceasta si sa apasati butonul Next>.

Daca nu va arata statusul Completed si cel putin unu din cele doua Task-uri e bifat cu un X rosul, inseaman ca ai gresit ceva si va trebui sa repeti toti pasii anteriori

PASUL9
Felicitari. Daca vezi fereastra, din imaginea de mai jost, inseamna ca ai respectat toti pasi, si ti-ai configurat outlookul pentru Yahoo! Mail.

 
 

Taguri: ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array