Cum sa iti cumperi un produs electronic folosit (Second-hand)

/* */


Poti sa cumperi un produs folosit din orice categorie. Poti cumpara masini, mobilier si poate chiar haine. Dar cumpararea unui produs elctronic folosit poate fi cel mai riscant. Un produs electronic e foarte imprevizibil si poate sa nu mai functioneze in momentul cand ai intrat pe usa casei. Si totusi poti sa economisesti ceva bani daca iti cumperi un produs folosit in locul unuia nou.

Noi o sa iti prezentam cateva detalii de care poti sa ti cont cand intentionezi sa iti cumperi un produs folosit.

SFATULInformeazate cat mai amanuntit despre produs.

Unele produse pot avea o viata lunga pe cand altele nu. In schimb sunt unele serii din anumite produse care pot avea defecte de fabricatie mai mult sau mai putin seioase. Cauta pe internet reviw-uri,  comentarii si pareri despre produs (intreaba vanzatorul produsului second hand de toate partile negative care le-au intampinat alti). Atentie!!! Incearca sa cumperi un produs care sa contina toate accesoriile daca este cazul. Icazul unui produs care necesita conectare la calculator prin USB este recomandat sa il testezi si conectat cu un calculator, produsul poate functiona impecabil singur dar in schimb sa nu il vada calculatorul.

SFATULFamiliarizeazate cu termeni.

Refurbished – Un produs refurbished nu inseamna neaparat ca a fost folosit, reparat si pus iar la vanzare. Un produs refurbished poate fi un produs cu mici defecte estetice sau de fabricatie care a fost trimis inapoi la producator pentru corectarea lor. Pentru acest gen de produse de obicei este oferita si garantie.

Reconditionat – Un produs reconditionat este un produs care a fost folosit si pentru a fi revandut usor si repede i-au fost reparate defectele estetice si hardware. Produsele sunt reconditionate de obicei in centre dotate cu echipamente necesare pentru astfel de interventii. Acestea vin de obicei cu o garantie de maxim 12 luni.

SFATULIntreaba cine a reparat produsul.

E bine sa intrebi cine a reparat produsul care vrei sa il cumperi si daca a eliberat factura si garantie.

SFATULDetalii garantie

Daca e magazin locul de unde vrei sa cumperi produsul solicita factura si garantie. Chiar daca produsul este Second Hand. In magazine de obicei pretul produselor folosite este mai mare decat cel al unei persoane fizice.

SFATULReturnarea produsului.

Daca nu esti sigur de produsul respectiv, conform legii, poti sa il returnezi in maxim 30 de zile. Bineintele nu poti sa il inapoiezi unei persoane care ai cunoscuto pe Okazii.ro dar daca e magazin asta ar fi un motiv in plus pentru care ai vrea sa soliciti factura.

Util:

  • Unele magazine au introdus programe de tip buyback, iti duci produsul vechi si primesti o reducere pentru unu nou.
  • Citeste descrierea cu atentie, mai ales daca intentionezi sa il cumperi online. Vezi gasi cu usurinta produse la care specifica ca nu sunt functionale.

 
 

Taguri: , , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array