Cum sa decorezi in stil victorian

/* */

In general oamenii care cunosc stilul victorian fie il iubesc, fie il urasc.Printre oamenii care detesta acest stil sunt iubitorii de minimalism, de spatiu sau lumina.Cei care iubesc stilul victorian sunt cei care apreciaza istoria si arhitectura de alta data.Numele stilului vine de la regina Victoria care a domnit din 1837 până în 1901, perioada in care imperiul britanic era inca in forta dar se puteau vedea semne clare ca va lua sfarsit.Poti sa readuci la viata stiulul victorian urmand sfaturile de mai jos.

SFATUL1

Vopseste peretii in culori puternice, cum ar fi rosu pruna sau verde padure.Este indicat ca un perete sa fie decorat cu un tapet ornat din abundenta (modelele pot cuprinde flori sau pasari).Deasupra parchetului lacuit se pun covoare mari in culori stinse.

SFATUL2

Foloseste materiale grele pentru tapiterii si draperii.Imbinati mai multe stiluri de mobilier intr-o sigura camera.Stilul victorian a fost influentat de miscarea “Arts and Crafts” si de stilurile Rococo si Gotic.Asadar poti folosi stilurile acestea pe rand in casa ta sau le poti juxtapune cu grija.Poti decora camera de studiu in stil Gotic, reusind astfel sa creezi un ambient masculin si serios, cu mobila solida din lemn, pereti in culori inchise si scaune din piele.

SFATUL3

Decoreaza baia unei fete in stil Rococo, cu ornamente si accesorii, dulapioare si cufere.Folositi un tipar pentru decorul peretilor, sau al tavanului.Apropie de perete mai multe esantioane pentru gasirea modelului perfect. Folositi accesorii din alama sau fier usor.

SFATUL4

Poti adauga casei tale un iz victorian decorandu-ti semineul.In vremurile acelea semineele erau facute fie din lemn, fie din fonta si erau decorate cu placi de diverse modele.Foloseste gresia in spatii publice, cum ar fi holurile.Poti sa gasesti de asemenea placi cu modele deja stantate.

SFATUL5

Adauga un iz victorian si baii, folosind o cada inalta cu picioare in forma de gheare.Orienteaza-te dupa ghiuvete si toalete din ceramica, care au accesoriile potrivite.

Util:
Decoreaza mesele din casa, pe care pui fotografii inramate, cu fete de masa inchise la culoare si cu snururi.

 
 

Taguri: , ,

 
 
 

comenteaza acest articol

 
 

Adauga un comentariu

obligatoriu

obligatoriu

optional


 
 
 
Array